Magyarország

2011.08.25. 14:54

MSZP: a kormány a nyilvánosságot kizárva költene 2,5 milliárdot autóbérlésre

 Budapest (MTI) - Az MSZP a Közbeszerzési Döntőbizottsághoz fordul annak kapcsán, hogy - mint közölték - a belügyminiszter csütörtökön mintegy 700 gépkocsi, összesen 2 milliárd 339 millió forintért történő bérlésére kért és kapott felmentést a nyílt közbeszerzés alól az Országgyűlés honvédelmi és rendészeti bizottságától.

 Budapest (MTI) - Az MSZP a Közbeszerzési Döntőbizottsághoz fordul annak kapcsán, hogy - mint közölték - a belügyminiszter csütörtökön mintegy 700 gépkocsi, összesen 2 milliárd 339 millió forintért történő bérlésére kért és kapott felmentést a nyílt közbeszerzés alól az Országgyűlés honvédelmi és rendészeti bizottságától. Harangozó Tamás, a testület szocialista tagja az MTI-hez csütörtökön eljuttatott közleményében jelzi, hogy a nyílt közbeszerzési eljárás szabályainak megsértése miatt fordul a döntőbizottsághoz.

"Miközben a kormány a korrupció elleni fellépés és a számonkérés lázában ég a közbeszédben, addig lopva költ el milliárdokat megalapozatlanul" - fogalmaz. Az ellenzéki képviselő tájékoztatása szerint a nyilvánosságot kizáró eljárásban az Országos Rendőr-főkapitányság, az Alkotmányvédelmi Hivatal, az Országos Katasztrófavédelmi Főigazgatóság, a Büntetés-végrehajtás Országos Parancsnoksága mellett a Rendőrtiszti Főiskola és a rendészeti szakközépiskolák részére bérelnek gépjárműveket, közelebbről meg nem határozott célra.

Harangozó Tamás emlékeztet arra, hogy a nyílt közbeszerzési eljárás alól csak nemzetbiztonsági okból, vagy olyan beszerzés miatt lehet törvényesen felmentést kérni, amely az ország lakosságának biztonságát befolyásolni képes szolgáltatás megrendeléséhez kapcsolódik. A politikus számára azonban nem világos, hogy a Belügyminisztérium - a nyilvánosságot kizárva - milyen "titkos" gépjárművekre akar mintegy 2,5 milliárd forintot költeni. "Milyen biztonsági kérdést vet fel a rendészeti szakközépiskolák gépjárműbeszerzése, a Rendőrtiszti Főiskola rektorának vagy más vezetőnek az új autója, vagy akár a rendőrségi járőrautó használatba vétele?" - teszi fel a kérdést.

-MTI-

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!