Magyarország

2011.05.03. 14:31

Másodfokon is mert nyert az MH2009 konzorcium az Index ellen

<p>Másodfokon is pert nyert az MH2009 Konzorcium az Index ellen - tájékoztatta a Független Hírügynökséget Tóth Kata, a konzorcium szóvivője. Az Index újságírója arra szeretett volna egyebek mellett választ kapni, hogy mibe kerül a Margit-híd felújítása, milyen szerződéseket kötöttek az alvállalkozókkal. A bíróság szerint azonban az MH2009 konzorcium nem közfeladatot lát el, így nem is kötelesek ezeket az adatokat kiadni.</p>

Az Index azért fordult bírósághoz, mert adatokat szerettek volna MH2009 Konzorciumtól a Margit híd felújításával kapcsolatban. A korábban feltett kérdések között között szerepel az, hogy az úgynevezett általános tételek mit takarnak, mi ezeknek az értéke és e tételekkel kapcsolatban milyen szállítókkal, alvállalkozókkal kötöttek szerződést és milyen értékben. Az internetes portál újságírója arra is választ szeretett volna kapni, hogy a mederhíd építésétől az úgynevezett fedező jelzőig terjedő munkák milyen részmunkákból állnak, és azok elvégzésére kikkel kötöttek szerződést.

A konzorcium első fokon megnyerte a pert, másodfokon kedden született ítélet. Eszerint az MH2009 konzorcium nem közfeladatot lát el, így nem is kötelesek a kért adatokat kiadni, főképp, hogy az sértené az üzleti titkot. Az ítélet jogerős.

-Független Hírügynökség-

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!