Magyarország

2011.05.03. 19:46

Közbeszerzési és Ellátási Főigazgatóság lett a KSzF

<p>Közbeszerzési és Ellátási Főigazgatóság (KEF) néven, megváltozott feladatkörrel működik tovább a korábbi Központi Szolgáltatási Főigazgatóság (KSzF). A szervezet a hatékonyabb és takarékosabb működés érdekében esett át átfogó profiltisztításon, a Nemzeti Fejlesztési minisztérium szerint.</p>

A KEF a jövőben a minisztériumok és más kormányzati intézmények egyes közbeszerzési és ellátási feladatait végzi, míg a főigazgatóság profiljába nem illő tevékenységek más állami szervezetekhez kerülnek.

Az informatikai üzemeltetési feladatokat a 100 százalékos állami tulajdonban lévő Kopint-Datorg Zrt. veszi át, a vállalat ugyanis minden szükséges szakmai kompetenciával rendelkezik a kormányzati informatika működtetésével kapcsolatos feladatok ellátáshoz. Az állami üdülőingatlanok vagyonkezeléséről a jövőben a Magyar Nemzeti Vagyonkezelő Zrt. gondoskodik, az üdülők üzemeltetési feladatainak ellátását pedig a Humán Jövő 2000 Egészségmegőrző és Oktatási Nonprofit Kft.-n keresztül végzi.

A takarékossági célkitűzésekkel összhangban a KEF szervezeti felépítése jelentősen egyszerűsödik, az igazgatóságok és a vezetői szintek száma a megváltozott feladatkörök miatt a KSzF korábbi működési gyakorlatához képest csökken.

-Független Hírügynökség-

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!