Magyarország

2011.05.06. 15:44

Jönnek a kínaiak - még idén megkezdené a Pécsre települést a Huawei

<p>A kínai Huawei cég a tervek szerint még idén megkezdi európai elosztóközpontjának építését Pécsett. A beruházással több ezer munkahelyet teremtenek - adta hírül a polgármesteri hivatal pénteken.</p>

A kiadott közlemény szerint Páva Zsolt polgármester az elmúlt napokban járt Kínában, ahol tárgyalt a Huawei vezetőivel. A cég Pécsett építené fel a második legnagyobb európai központját, a napokban most az is kiderült, hogy a kínaiak még idén hozzáfognak európai elosztóközpontjuk létrehozásához. Az előzetes tervek szerint elsősorban az Elcoteq bázisain, illetve azt tovább bővítve működnének, valamint egy Komáromban lévő üzemet is használnának. Az ezzel jelentkező munkaerőigényt konkrét számokban a Huawei még nem határozta meg, azt viszont egyértelműen jelezték, hogy több ezres nagyságrendről van szó.

A Huawei 2010 elején került kapcsolatba a pécsi Elcoteq-kel, megrendeléseiket gyártókapacitást bérelve állították termelésbe. 2010 őszére már 500-nál is több embert foglalkoztatott a kínai cég.

-Független Hírügynökség-

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!