Magyarország

2011.04.14. 16:27

Vörösiszap-bizottság: az elnök az LMP-t az MSZP az elnököt és az LMP-t inti

<p>Kepli Lajos, a vörösiszap-katasztrófát vizsgáló országgyűlési bizottság jobbikos elnöke felháborítónak tartja, hogy az LMP a kolontári gátszakadás ügyét pártpolitikai célokra használja, és kéri, hogy ezt ne tegye.</p>

Az MSZP-s tagok ugyanezt kérik a Jobbiktól és az LMP-től, ugyanakkor figyelmeztetik az elnököt, hogy a bizottság nem hatalmazta fel arra, hogy politikai nyilatkozatot tegyen a bizottság nevében.

Kepli Lajos, jobbikos országgyűlési képviselő, a vörösiszap-katasztrófát vizsgáló bizottság elnökének közleménye szerint a megfelelő információk hiánya okozta, hogy napvilágra került az LMP - véleménye szerint - sajtónyilatkozatokból és újságcikkekből összeollózott Kolontár-jelentése. Kepli Lajos a bizottság elnökeként elítéli a témával foglalkozó parlamenti vizsgálóbizottság munkaanyagának pártpolitikai célzattal történő felhasználását, melyhez sem az érdemi munkát végző intézetek, sem pedig maga a vizsgálóbizottság nem járult hozzá.

Az MSZP vörösiszap-katasztrófát vizsgáló parlamenti bizottság tagjai ezzel egyidőben minden politikai pártot arra kérnek, hogy a katasztrófát ne próbálják saját politikai céljaik elérésére használni. Felhívják Kepli Lajos elnök figyelmét, hogy a bizottság nem hatalmazta fel arra, hogy politikai nyilatkozatot tegyen a bizottság nevében. Az MSZP ugyanakkor sajnálatosnak tartja azt is, hogy a több közreműködő szervezet által összeállított vizsgálati anyagot az LMP pártlogójával hozták nyilvánosságra, nem titkolt politikai céllal.
- Független Hírügynökség -

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!