Magyarország

2011.04.19. 16:57

Ötezer munkanélküli csaknem felét segítették munkához a Közép-Dunántúlon

<p>Csaknem ötezer álláskereső kapott segítséget az elhelyezkedéséhez a Közép-dunántúli Régióban. Most zárult a munkaügyi központ programja, amelynek eredményeiről kedden számoltak be, Székesfehérváron. Az Európai Szociális Alapból a programra a régió 6 milliárd forintot kapott, ebből több mint 4,5 milliárd forintot képzésre és támogatott foglalkoztatásra fordítottak.</p>

2008 januártól 2011 áprilisáig 5944 munkanélküli vett részt a programban. Ez szolgáltatásokat, képzést is biztosított a foglalkoztatás mellett. A munkaerőpiaci helyzettől függően Fejérből volt a legtöbb résztvevő. A támogatás feltétele volt, hogy 80 százalék sikeresen fejezze be a programot. Ez a régióban 107 százalékra teljesült eddig, de még folyamatban van. Az emberek 45 százaléka helyezkedett el eddig - tudta meg a Független Hírügynökség Angyalosy Edinától, a Fejér Megyei Kormányhivatal Munkaügyi Központjának osztályvezetőjétől.

A programról hatástanulmány készül, a 180. napon kérdőívvel ellenőrzik majd, hogyan alakult a résztvevők foglalkoztatása.

-Független Hírügynökség-

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!