Magyarország

2011.04.09. 11:12

Szakszervezeti tüntetés - Már gyülekeznek az emberek

<p>Már gyülekeznek a szakszervezeti tüntetés részvevői a Hősök terén. Az Európai Szakszervezeti Szövetség demonstrációján nagy rendőri készültség nincsen, de mindenütt látni gyalogos járőröket. </p> <p>A tüntetők egy része metróval jön, de a többi tömegközlekedési eszközön is látni belőlük, sokan a Liga Szakszervezetek kék dzsekijét viselik. Hivatalosan 11 órától van gyülekező, de már egy órával korábban több tucat ember várakozott a téren. A közeli 56-osok terén, a parkolóban több szakszervezet busza áll, köztük külföldiek, például lengyelek és portugálok. Az emberek 40-50 fős csoportokban készülődnek.</p>

Nagy rendőri készültség nincsen, de mindenütt látni gyalogos járőrüket. Az Andrássy utat a Hősök terétől az Oktogonig lezárták. A rendőrségi járművek az Olof Palme sétányon parkolnak, csapatszállítókat és járőrkocsikat lehet látni. A helyszínen van több lovas rendőr is.

A téren a hangosítást próbálják a szervezők, a terület szélén mentőegységek állnak készenlétben, baj esetére.

Több tízezer résztvevőt várnak a szombati budapesti demonstrációra, amelyet a hat magyar szakszervezeti konföderáció és az Európai Szakszervezeti Szövetség (ETUC) szervez, igazságos béreket és a munkahelyek biztonságát követelve. A tüntetésre 21 országból érkeznek résztvevők, hogy felhívják az európai döntéshozók figyelmét kéréseikre. A hazai szakszervezeti szövetségek vezetői úgy nyilatkoztak: a magyar munkavállalókat sújtó kormányzati intézkedések ellen is az utcára hívják az embereket.

-Független Hírügynökség-


Fővárosi forgalmi változások szombaton

fuggetlen | 2011.04.09 06:42
Budapest - A szombati szakszervezeti tüntetés, illetve a vasárnapi városvédő futás miatt többféle forgalmi változásra is számítani kell a hétvégén, a fővárosban. Lezárások, illetve a BKV járatok útvonal-módosításai nehezítik a közlekedést.
 



 Több tízezer embert várnak a szombati tüntetésre
fuggetlen | 2011.04.09 05:57
Budapest - Több tízezer résztvevőt várnak a szombati budapesti demonstrációra, amelyet a hat magyar szakszervezeti konföderáció és az Európai Szakszervezeti Szövetség (ETUC) szervez, igazságos béreket és a munkahelyek biztonságát követelve.


Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!