Magyarország

2011.04.09. 07:17

Rokon titkárok az ellenzékben is - Blikk, Népszava

<p>Az ellenzék képviselői közül is többen foglalkoztatnak családtagokat a parlamentben a Blikk szerint.</p>

A Népszava közben arról ír, hogy a Fidesznél is hasonló a helyzet. A Blikk szerint a Jobbik hét képviselője foglalkoztatja rokonát titkárként, ezt a frakció és jogszabály sem tiltja, de elvárják, hogy a pénzért meg is dolgozzon az érintett, mint például Volner János felesége, vagy Kulcsár Gergely testvére.

A Blikk már előző nap írt arról, hogy a kormánypárti KDNP frakció 37 tagja közül legalább 9 foglalkoztatja titkárként a rokonát. A Népszava közben arról ír, hogy a Fidesznél csak három ilyen rokon-titkár van, Lázár János külön engedélyével. Az MSZP-ben és az LMP-ben viszont egy sem.

- Független Hírügynökség -


FÜHÜ BUBORÉK - KDNP-s rokonok az Országgyűlésben

fuggetlen | 2011.04.08 07:52
"Ez egy bizalmas munkakapcsolat, a fiam pedig főállásban végzi ezt a tevékenységet. Éjjel-nappal rendelkezésre áll, tartja a kapcsolatot azon a 63 településen, amelyeket én képviselek az Országgyűlésben. Nagyon rátermett, ha nem a fiam lenne, akkor is őt választottam volna erre a feladatra".

Csak rokonokban bíznak a KDNP-sek - Blikk

fuggetlen | 2011.04.08 06:47
A 37 fős KDNP-frakcióban legalább kilenc olyan honatya van, aki valamelyik rokonát foglalkoztatja közpénzen fizetett parlamenti titkárként - írja a Blikk.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!