Magyarország

2011.04.01. 14:51

Nagy-Pándzsa milliárdos támogatást nyert

<p>Az Észak-dunántúli Környezetvédelmi és Vízügyi Igazgatóság a Nyugat-Dunántúli Operatív Program keretében 1,037 milliárd forint vissza nem térítendő Európai Uniós támogatást nyert a "Nagy-Pándzsa vízgyűjtő revitalizációja" tárgyú projektre.</p>

A beruházás közvetlenül érinti Győr, Töltéstava, Pér, Mezőörs, Nyúl, Écs, Pannonhalma, Ravazd, Pázmándfalu, Tarjánpuszta településeket.

A projekt megvalósulása után megnő a térség árvízvédelmi biztonsága. Ezt bizonyítja, hogy a már elkészült rekonstrukciós munkákkal a tavaly levonult árvizek kártétel nélküli levezetése is nagy mértékben javult.

A fejlesztés eredményeképpen a vizek növény- és állatvilágának állapota előnyére változik, a halastavak biztonságos vízpótlást kapnak, ugyanakkor nő a beépíthető és megművelhető területek nagysága, ami hozzájárul a vállalkozások betelepüléséhez, ez pedig hosszú távon a gazdasági aktivitás és a foglalkoztatás növekedéséhez vezethet.
- Független Hírügynökség -

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!