Magyarország

2011.04.17. 11:55

Egyenruhások demonstrációja - az ellenőrzés még tart, a tűzoltók nem hátrálnak

<p>Még nem zárult le az Országos Katasztrófavédelmi Főigazgatóság (OKF) vizsgálata abban az ügyben, hogy hány tűzoltó vitte magával bevetési felszerelését a szombati rendvédelmi demonstrációra - tájékoztatott a katasztrófavédelem.</p>

Árok Kornél, a Hivatásos Tűzoltók Független Szakszervezetének (HTFSZ) elnöke a Független Hírügynökségnek elmondta, nyilván vannak a kollágái között, akik tartanak a szankcióktól, de hangsúlyozta: nem hátrálnak meg, ennél csak többen lesznek és egyre keményebben lépnek fel. Néhányan most is ott vannak a parlament mellett felállított sátornál, ahol egész éjszaka ügyeletet tartottak.

Ahogy arról a Független Hírügynökség már beszámolt, az államilag beszerzett bevetési védőruhák ellenőrzését rendelte el Bakondi György, az Országos Katasztrófavédelmi Főigazgatóság vezetője, miután kiderült, többen speciális felszereléseket vittek magukkal a szombati demonstrációra. Álláspontja szerint ugyanis a védőruhákat, sisakokat és bontóbaltákat csak tűz- és egyéb káreseteknél lehet használni. A tűzoltóparancsnokok ezek kivitelét a laktanyákból már korábban megtiltották.

Hajdú László, az OKF helyettes szóvivője vasárnap arról számolt be, hogy még nem zárult le a hiányzó felszerelésekre vonatkozó vizsgálat, így arról csak később tud tájékoztatni. Arra a kérdésre, hogy milyen szankciókra számíthatnak a tűzoltók, a főhadnagy azt mondta, ezt az állományilletékes feladata eldönteni.

A Független Hírügynökségnek a Hivatásos Tűzoltók Független Szakszervezetének elnöke, Árok Kornél azt mondta, hogy nyilván vannak, akik tartanak a következményektől, ugyanakkor hangsúlyozta: nem hátrálnak meg. A HTFSZ vezetője szerint ha a kormányzat, a minisztériumok vagy akár az OKF tegnap nem vonta le a tanulságot, akkor nagyon ostoba. Megfogalmazása szerint ennél csak többen és egyre keményebbek lesznek, ha nem tudnak megegyezni. Ha szükséges, a tűzoltók az Amnesty International-hez, illetve a külföldi médiumokhoz fordulnak.

Árok Kornél jelenleg is a Kossuth téren van néhány kollégájával a parlamentnél felállított sátornál, ahová még többeket is várnak. A cél, hogy mindenki lássa, még mindig ott vannak. Voltak egyébként, akik ezt az éjszakát is kint töltötték.
- Független Hírügynökség -

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!