Magyarország

2011.04.17. 06:35

Autós üldözés a sztrádán - a bíróság már kereste a tolvajt

<p>Több bíróság is kereste azt a férfit, aki lopott kocsival menekült a rendőrök elől szombaton a sztrádán. A tolvajt azért körözték, mert nem vonult be a börtönbe.</p>

Ahogy arról a Független Hírügynökség már beszámolt, autós üldözés után profi tolvajt fogtak a rendőrök a Pest megyében. A rendőrök szombaton délben, az M0-ás autóútnál akartak feltartóztatni egy sötétkék kocsit, az autós azonban kikerülte őket és a forgalommal szemben felhajtott az M6-os autópályára. A rendőrök időnként elvesztették a nyomát, a férfi többször lehagyta őket. A műholdas nyomkövetővel viszont sikerült megtalálni, az autót üzemeltető kiskereskedelmi áruházlánc ugyanis flottafelügyeleti rendszert építtetett bele. A tolvaj végül Diósdon, a Lajos utcában beszorult, amikor egy autó elállta az útját. Amikor a rendőrök utolérték, kiugrott az autóból és elszaladt. A rendőrök utána futottak és egy helyi ember segítségével, annak autójával utolérték, megállították és megbilincselték. A tolvaj profi volt, az autóról előbb leszedte az áruházlánc emblémáit, majd a rendszámot spanyol hatósági jelzésre cserélte.

A Pest Megyei Rendőr-főkapitányság tájékoztatása szerint az érintett kocsit órákkal az elfogása előtt, a XV. kerületből lovasította meg a tolvaj. Mint kiderült, a 39 éves budapesti férfi már nem ismeretlen a hatóságok előtt: korábban elítélték vagyon elleni bűncselekmények miatt és már több bíróság is kereste, mivel nem kezdte meg börtönbüntetésének letöltését.
- Független Hírügynökség -

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!