Magyarország

2011.03.31. 19:10

Visszaszerezte Pécs a közlekedési céget

<p>Visszavette a pécsi önkormányzat vagyonkezelő cége a Pécsi Közlekedési Zrt. kétharmadát, egyben új vezérigazgatót választott. Pécs összesen 382 ezer forintért szerezte vissza a cég feletti többségi tulajdont a korábbi partner Mecsekbusztól.</p>

A PK Zrt. csütörtöki közgyűlésén új vezérigazgatót választottak a cég élére a korábbi forgalmi és kereskedelmi igazgató, BataLászló személyében - mondta Páva Zsolt, Pécs polgármestere Szabó Iván ügyvéddel közös csütörtöki sajtótájékoztatóján.

Páva Zsolt beszélt arról, hogy a cégnél dolgozó szakemberek folyamatosan jelezték: a buszok karbantartása nem kielégítő, számos járatkimaradás történt, de jogos panaszok érkeztek a koszos járművek miatt is. Ehhez jött a Nemzeti Adó- és Vámhivatal által megállapított 780 milliós büntetés. A városvezetés ráadásul arról sem tudott, hogy a Pannon Volánnak százmilliós nagyságrenddel tartozik a városi közlekedési társaság - tette hozzá a polgármester.

A város kiszámította, mekkora károkat okozott szerintük a korábbi partnerük, azaz a Mecsekbusz. Így összesen 382 ezer forintot utalt át csütörtökön reggel a Pécs Holding a Mecsekbusznak. Ennyibe került, hogy a cég összességében 560 millió forint névértékű részvényeinek többségét ismét a Pécs Holding birtokolja.

Szabó Iván ügyvéd azt mondta: a NAV bírságot a Mecsekbuszra hárítják. Pécs csütörtökön keresetet nyújtott be a megyei bíróságon, amellyel a korábbi adásvétel semmisségének a kimondását kérik, így várhatóan a buszok is újra pécsi tulajdonba kerülnek.

-Független Hírügynökség-

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!