Magyarország

2011.03.13. 18:04

Szanyi Tibor: Gyöngyöspata próbaterep?

<p>Tétlen a rendőrség a gyöngyöspatai események kapcsán, és ez bizonyíték lehet a kormány és a Jobbik egyfajta összejátszására - mondta vasárnapi sajtótájékoztatóján Szanyi Tibor, az MSZP országgyűlési képviselője. Hozzátette: azt nem tudni mire játszanak össze, de nem kizárt, hogy egyfajta próbaterepnek tekintik Gyöngyöspatát.</p>

Az MSZP ezért felszólítja a kormányt, hogy haladéktalanul tegyen rendet a településen és "zavarja el azt a fekete-sereget, amit a Jobbik oda küldött." - mondta Szanyi Tibor. Arra is felszólítják a kormányt, hogy haladéktalanul tegyen rendet a többi településen is, ahol hasonló a helyzet.

Szanyi Tibor hozzátette: az ország lakosságának nagy hányada az éhezés határán áll, az egykulcsos adó a lakosság kilenctizedét a "padlóra küldte" - fogalmazott Szanyi Tibor.

Mint ismert, a Heves megyei Gyöngyöspatán március óta járőröznek a Szebb jövőért Polgárőr Egyesület tagjai. A polgárőröket a helyiek egy része hívta a településre, mert szerintük megszaporodtak a lopások és a zaklatások, melyekért a helyi romák egy részét okolják.

A Szebb Jövőért Polgárőr Egyesület nem tagja az Országos Polgárőr Szövetségnek, mert az elutasította az együttműködést. A tavalyi alapítás után háromszor próbáltak találkozót szervezni a szövetség Békés megyei vezetőivel, de kérésüket elutasították, mondván, politikai párthoz köthető a tevékenységük. Egyes vélmények szerint ugyanis a szervezet a Jobbikhoz kötődik és egyebek mellett a ruházatuk miatt is a Magyar Gárda egyfajta utódjának tartják őket.

- Független Hírügynökség -

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!