Magyarország

2011.03.29. 13:11

Megkezdődött négy település csatornázása a Velencei-tó környékén

<p>Négy település csatornázását kezdték meg a székesfehérvári Kisfaludon, kedden. A megyeközponttal együtt Seregélyesen, Pákozdon, Pátkán épül ki teljesen a csatornahálózat.</p>

A három község a Velencei-tó vízgyűjtő területén található, ezért a beruházás eredményeképpen javul a Velencei-tó és a felszín alatti vizek minősége is.

A körülbelül 8.6 milliárdos beruházáshoz 75.4 százalékos támogatást ad a kormány és az unió. 148,8 km gravitációs csatorna 41 km nyomóvezeték, 26 db szennyvízátemelő és 6744 új bekötés létesül. A beruházás 2012-re fejeződik be. A közelmúltban elindultak a földmunkák, most kezdődik a csőhálózat kiépítése- jelentették be az érintett települések polgármesterei, kedden. Az első métereket a sajtótájékoztatón fektették le.

A településeken keletkező szennyvizeket a szennyvízcsatorna-rendszer a meglévő székesfehérvári központi szennyvíztisztító-telepre vezeti.
- Független Hírügynökség -

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!