Magyarország

2011.03.22. 17:10

Két év próbaidő Toroczkai Lászlónak

<p>Két év próbára bocsátotta keddi, nem jogerős ítéletében a Pesti Központi Kerületi Bíróság Toroczkai Lászlót. A nemzeti radikális oldal ismert alakjaként számon tartott férfit azért ítélték próbaidős büntetésre, mert 2009-ben egy a Kuruc.info-n megjelentetett cikkében a Meleg Méltóság menet megakadályozására hívta fel az olvasókat.</p>

A bíróság a vádlottat gyülekezési szabadság megsértése előkészületének vétsége miatt 2 év próbára bocsátotta - tájékoztatott a Fővárosi Bíróság.
Az ítélet nem jogerős, mert az ügyész súlyosításért - pénzbüntetés kiszabásáért - míg Toroczkai László és védője bűncselekmény hiányában történő felmentés végett fellebbezett.

A vád szerint egyébként Toroczkai László cikkében arra hívta fel a Kuruc.info internetes oldal olvasóit, hogy erőszakkal akadályozzák meg, hogy az emberek részt vegyenek a 2009-es Meleg Méltóság Meneten, hasonlóan az előző évben tartott "Meleg Büszkeség napi felvonulás" nevű rendezvényen történt erőszakos rendbontásokhoz, atrocitásokhoz.
- Független Hírügynökség -

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!