Magyarország

2011.03.10. 10:51

Kirúgták a tanárt a pofon és az öklös miatt - bama.hu

<p>Elbocsátottak egy pécsi pedagógust az erőszakos fellépése miatt néhány hete az egyik pécsi iskolából.</p>

Az Apáczai Nevelési és Általános Művelődési Központban (ANK) történt eset két főszereplője egy húszéves, negyedikes fiú, és egy pedagógusként több mint 30 éve dolgozó 58 éves rajztanár- írja a bama.hu.

A pedagógust amiatt mentették fel egy fegyelmi eljárás végén, mert lekevert egy pofont a fiúnak, majd állítólag a lábára is rálépett és ököllel fejbe verte. A rajztanár elmondása szerint a fiú szemtelen volt, felfeküdt a padra, és a médiaórán levetített film után önkényesen lekapcsolta a tévét és a dvd-t. A tanár azt is elmondta: belátta, hogy hibázott, hirtelen felindulásból cselekedett, amiért elnézést is kért, ám hozzátette, hogy tanári méltóságában, becsületében sértette meg a fiatal- írja a bama.hu.

Turi Katalin, a pécsi ANK főigazgatója nem akart nyilatkozni az esetről, és az iskola egyébként sem verte nagy dobra az esetet. A Dunántúli Napló is az egyik internetes közösségi portálon, a tanárt kedvelő diákok által szervezett szimpátiaoldal egy tagjától értesült róla. A lap megjegyzi: a megvert fiú apja is pedagógus és az intézményben tanít.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!