Magyarország

2011.03.25. 16:00

Az óraátállítás csak az úton lévő vonatokat érinti

<p>Szombatról vasárnapra virradóra életbe lép a nyári időszámítás, az órákat egy órával előbbre kell állítani. A személyszállító vonatok menetrendje emiatt nem módosul, azonban a hajnali időszakban úton lévő vonatok közlekedési rendjét érinti a változás - közölte a MÁV.</p>

A belföldi vonatközlekedésben a kettő és három óra között induló személyvonatok csak az óraátállítás után, legkorábban hajnali három órakor indulnak el. Ebben az időszakban három belföldi személyvonat közlekedik.

A Budapest Nyugatiból szombaton 00:48-kor induló Szobra közlekedő vonat Zebegényből menetrend szerint indul, de Szob-alsó megállóhelyre és Szob állomásra 60 perccel később érkezik.

A Nyugatiból 00:43-kor induló, Szolnokra közlekedő vonat Ceglédről 60 perccel később indul tovább.

A Lajosmizséből 02:48-kor induló, Budapest Nyugatiba közlekedő vonat Lajosmizséről 12 perc késéssel indul.

A nemzetközi forgalomban 9 éjszakai vonat menetrend szerint elindul, de a célállomásra 60 perccel később érkezik, mint általában. Külföldről 10 vonat tart ekkor Budapestre, ezek 45-70 perccel később érkeznek meg, mint szokásos.

A közlekedési rendről az utasok indulás előtt érdeklődhetnek a MÁV-START Zrt. telefonos ügyfélszolgálatán, a helyi tarifával hívható MÁVDIREKT vonalon a 06-40-49-49-49-es telefonszámon, vagy tájékozódhatnak a www.mav-start.hu weboldalon.

-Független Hírügynökség-

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!