Magyarország

2011.01.14. 12:17

"Negatív adó" bevezetését javasolja a Jobbik

<p>Gyermekek után járó, úgynevezett negatív adó bevezetését javasolja a Jobbik az egykulcsos személyi jövedelemadó jelenlegi igazságtalan és elfogadhatatlan rendszere mellé, mert az most csak a gazdagabb családoknak jelent könnyebbséget.</p>

A szegényebb körülmények között, a pénzügyi összeomlás szélén élőknek a kormány új adózási megoldása tovább nehezíti az életét - mondta a Jobbik pénteki tájékoztatóján Bertha Szilvia országgyűlési képviselő. Hozzátette: a negatív adó egyfajta támogatás lenne a család által igénybevett adókedvezményen felül, amennyiben a család alacsony jövedelme miatt érdemben nem tud a kedvezménnyel. A képviselő elmondta: hamarosan törvényjavaslatot nyújtanak be a negatív adóról.

A becsületesen dolgozó, de alacsony jövedelmű családok azt várták a kormánytól, hogy egy új adórendszerrel, adókedvezményekkel és a devizahitelek megfelelő átalakításával kisegítse őket szorult helyzetükből - mondta a képviselő. Bertha Szilvia szerint ez nem történt meg, sőt ilyen irányú kormányzati szándék sem látszik, így végveszélybe kerültek dolgozó, gyermeket nevelő családok tízezrei.

- Független Hírügynökség -

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!