Magyarország

2011.01.24. 10:33

MRT: Ne viselje Liszt Ferenc nevét a Ferihegyi repülőtér

<p>A Magyar Repüléstörténeti Társaság (MRT) nem támogatja, hogy a Ferihegyi repülőteret Liszt Ferencről nevezzék el. A társaság szerint a zeneszerzőt méltatlan vicc tárgyává tennék, véleményük szerint az emberek hamarosan Liszt Feri-hegynek hívnák a nemzetközi repülőteret.</p>

Mint ismert, a Magyar Hírlapban december végén cikk jelent meg, melyben Szőcs Géza kultúráért felelős államtitkár úgy nyilatkozott, hogy a repülőteret varsói példára egy zeneszerzőről, Liszt Ferencről szeretnék elnevezni.

A társaság választmánya múlt csütörtökön vitatta meg a kérdést és úgy döntött, hogy tájékoztatnia kell a döntéshozókat állásfoglalásáról. Véleményük szerint Ferihegy már önmagában egy történelmi, földrajzi elnevezés. A társaság tagjai valamennyien tisztelik zeneszerzőnk emlékét, épp ezért tartják méltatlannak, hogy Liszt Ferenc emlékét esetleg vicc tárgyává tegyék azzal, hogy Liszt Feri-hegynek hívják majd a repteret.

A Magyar Repüléstörténeti Társaság arra kéri az államtitkárt, vegye figyelembe, hogy Liszt Ferencről zeneakadémiát és teret is neveztek már el Budapesten, valamint, hogy a zeneszerző munkássága és életútja nem kapcsolódik a repüléshez.

- Független Hírügynökség -

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!