Magyarország

2011.01.07. 14:19

Magyarország kritikusai túl elhamarkodottan ítélkeznek - Orbán Viktor írása a Financial Timesban

<p>Magyarország csak akkor változtatja meg az új médiatörvényt, ha más európai országok hasonló szabályait is megváltoztatják - közölte Orbán Viktor magyar kormányfő, a Financial Times című brit gazdasági lap pénteki számában megjelent írásában.</p>

Orbán szerint az "európai értékeknek megfelelő" új magyar médiatörvényt ért erős kritikák a szöveg ismeretének hiányáról árulkodnak. A magyar miniszterelnök egyben közölte, hogy a médiatörvény körül kialakult viták nem térítik el attól a Magyarországot, hogy a legfontosabb európai kérdésre, a gazdaságpolitikára koncentráljon.

Orbán Viktor a Financial Times véleményrovatában megjelent írásában újra megismételte a kormány álláspontját, miszerint az új magyar médiatörvényben nincsen olyan rendelkezés, amelyet nem lehet megtalálni más európai országok jogszabályai között. Orbán egyben kijelentette: csak akkor lehet törvényváltoztatásra kényszeríteni Magyarországot, ha más tagállamoknak is meg kell változtatniuk hasonló szabályaikat, különben diszkrimináció történne.

A magyar kormányfő szerint a törvényt ért "erős kritikákat" olyan érvekre alapozzák, amelyek a szöveggel kapcsolatos "teljes tudatlanságról" árulkodnak. Orbán ezzel kapcsolatban kijelentette, hogy ezek a kritikák nem fogják eltéríteni Magyarországot attól, hogy a magyar elnökség legfontosabb feladatára koncentráljon: a gazdaságpolitikára.

Orbán Viktor felsorolta milyen intézkedéseket tett a magyar kormány a költségvetési hiány, és az államadóság csökkentésére, megemlítve, hogy a tavalyi évben 3,8 százalékra sikerült csökkenteni a hiányt.

A magyar kormányfő írása végén a romák európai integrációjának fontosságáról beszélt, amelynek elérésére közös európai stratégiára van szükség. Orbán az EU bővítéssel kapcsolatban kijelentette, hogy a legfontosabb kérdés, hogy Horvátországgal még a magyar elnökség alatt le lehet-e zárni a csatlakozási tárgyalásokat.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!