Magyarország

2011.01.05. 05:17

Életbe lépnek az első forgalomkorlátozások az EU soros elnöksége miatt

<p>Megkezdődnek az EU soros elnökségével kapcsolatos első rendezvények, ezért szerdától forgalomkorlátozásokra kell számítani a fővárosban. A változások elsősorban a belváros környékét érintik.</p>

Az Országos Rendőr-főkapitányság tájékoztatása szerint szerdán reggel 6 órától egészen csütörtök éjfélig tilos lesz megállni Budapest  V. kerületében, az Apáczai Csere János utca mindkét oldalán a Roosevelt tér és a Vigadó tér között. Csütörtökön ugyanettől az időponttól viszont a Kossuth téren körben, a Balassi Bálint utca mindkét oldalán a Szalay utca és a Markó utca között, a Miniszterelnöki Hivatal parkolójában, az Alkotmány utca mindkét oldalán a Honvéd utca és a Kossuth tér között, a Vajkay utca mindkét oldalán, a Vértanúk terén körben, a Szalay utca mindkét oldalán a Kossuth tér és a Honvéd utca között, illetve az Akadémia utca mindkét oldalán a Zoltán utca és a Kossuth tér között is életbe lép a tilalom, ugyancsak másnap éjfélig.

Péntek reggel 6 órától szombat éjfélig már a II. kerület forgalmában lesznek változások. Ezalatt tilos lesz megállni a Fény utca mindkét oldalán a Lövőház utca és a Kis Rókus utca között, a Kis Rókus utca mindkét oldalán a Marcibányi tér és a Fény utca között és a Marcibányi téren a Kis Rókus utca és a Lövőház utca között.

A rendőrség úgy véli, már felkészült az unió soros elnökségével kapcsolatos feladatokra - erről Makula György, az Országos Rendőr-főkapitányság szóvivője számolt be még kedden. Az egyenruhások fél év alatt 260 rendezvényt biztosítanak majd országszerte, a legtöbb a fővárosban, illetve Gödöllőn lesz. A rendőrség célja, hogy ne borítsák fel az itt élők mindennapi életét, vagyis, hogy a változások minél kisebb mértékben legyenek észrevehetők a közlekedők számára.
- Független Hírügynökség -

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!