Magyarország

2011.01.26. 14:46

Kiegyezett a Fidesszel, élete végéig fizetést kap - Index

<p>Derce Tamás élete végéig kaphatja az újpesti polgármester fizetésének hatvanöt százalékát. A negyedik kerületi fideszes önkormányzat olyan életműdíjat alapít ugyanis, melyre csak igen kevesen lehetnek javasolhatók: az kaphatná, aki Újpesten legalább 10 éven át polgármesteri tisztséget töltött be, és még él - írja az index.hu.</p>

Derce húszévnyi polgármesterkedés után az önkormányzati választások előtt jelentette be, hogy hatodszor már nem indul az újpesti polgármesteri posztért. A kampány utolsó heteiben - félretéve a korábbi ellenségeskedést - a Fidesz jelöltjét, Wintermantel Zsoltot támogatta, aki a választáson 2,5 százalékkal verte az MSZP jelöltjét.

A hírportál szerint Derce Tamás legalább havi 350 ezer forintot kap haláláig az újpesti önkormányzattól, ha neki adományozzák a testület új életműdíját. A IV. kerületi önkormányzat a csütörtöki testületi ülésen dönt Wintermantel Zsolt polgármester előterjesztéséről. Ennek szövege szerint "az önkormányzat a díjazott részére az élete végéig havi járadékot fizet. A járadék összege a polgármester tárgyhavi illetményének a 65 százaléka", amit rögtön, az odaítélést követő hónap első napjától folyósít az önkormányzat.

2009-ben nagy ellenzéki felháborodást váltott ki, hogy a posztjáról lemondó - szintén ex-SZDSZ-es - józsefvárosi polgármester, Csécsei Béla búcsúzóul öt évre szóló tanácsadói szerződést köthetett az önkormányzattal. A szerződés szerint a kerület a volt polgármester tapasztalataira, véleményére elsősorban az önkormányzat gazdálkodásával és oktatási ügyekkel kapcsolatban számított, havi 750 ezer forintos díjazásért. A megállapodást a Csécsei utódjául megválasztott fideszes polgármester, Kocsis Máté bontotta fel tavaly márciusban - olvasható az internetes portálon.
- Független Hírügynökség -

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!