Magyarország

2010.12.08. 16:57

Másfélszeresére nőhet jövőre a sportra szánt pénz

<p>A jövő évi költségvetés tervezetében a kormány jelentősen növeli a sportköltségvetést, így várhatóan a jelenlegi csaknem 16 milliárd forintos keret több mint másfélszeresére nő majd - közölte a Független Hírügynökséggel a Miniszterelnöki Sporttanácsadói Iroda.</p>

Közleményük szerint Balogh Gábor, a miniszterelnök sportügyekért felelős tanácsadója kiemelten fontosnak tartja, hogy jövőre több költségvetési forrás jusson az állami, önkormányzati és egyéb sportlétesítmények fejlesztésére és fenntartására.

A közlemény szerint a sportlétesítményeinknek meg kell felelniük a 21. századi sportszakmai és műszaki követelményeknek, ezért elengedhetetlen azok fejlesztése. Így elindítják - a többi között - a Puskás Ferenc Stadion és az olimpiai központok felújítását, emellett pedig nagyobb figyelmet fordítanak a települési közoktatási intézmények sportcélú építményeinek fejlesztésére. A cél az, hogy az iskolások számára megfelelő környezetet biztosítsanak az iskolai testmozgáshoz és bevezethető legyen a 2011-2012-es tanévtől a mindennapos testnevelés.

Több forrás áll majd rendelkezésre a versenysport támogatására is jövőre, hiszen a következő esztendő a londoni olimpiára való intenzív felkészülés éve lesz.

A költségvetés véglegesítése mellett az Új Széchenyi Terv kidolgozása is jelenleg zajlik. Balogh Gábor célja, hogy az uniós támogatások között nagyobb arányban jelenjen meg a sport támogatása, mint a korábbi uniós fejlesztési tervekben.
- Független Hírügynökség -

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!