Magyarország

2010.12.30. 06:31

Fenyőfa okozhatott paneltüzet Újbudán

<p>Az elsődleges vizsgálatok alapján karácsonyfa okozhatta azt a tüzet, ami miatt csütörtökre virradó éjjel kiégett egy XI. kerületi panellakás egy része. A tűzben nem sérült meg senki, de hat embert, köztük egy gyereket a tűzoltóknak kellett kimenteniük a füsttel telítődött lépcsőházból.</p>

A tűz éjjel egy Fehérvári úti, 9 emeletes panelház ötödik emeleti egyik lakásában keletkezett, az egyik szobában. A lakásban ketten voltak, de időben sikerült kimenekülniük. A lépcsőház füsttel telt meg, a tűzoltóknak hat embert, köztük egy gyereket légzőálarc segítségével kellett kikísérni a házból - mondta a Független Hírügynökségnek Paul Tamás, a Fővárosi Tűzoltóparancsnokság sajtóügyeletese.

A tüzet rövid idő alatt eloltották. Nem sérült meg senki, két embert a tűzoltók doktorszolgálata vizsgált meg, de kiderült, hogy ők sem szorulnak további orvosi ellátásra. A tüzet az elsődleges adatok alapján egy karácsonyfa okozhatta. A kiégett lakás lakhatatlanná vált, de a többi lakó a lépcsőház átszellőztetése után visszatérhetett otthonába.

Az oltás ideje alatt a Fehérvári út egy szakaszát le kellett zárni, mert az oltáshoz használt víz ráfagyott az úttestre.
- Független Hírügynökéség -

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!