Magyarország

2010.12.04. 18:23

Az Amerikai úti idegsebészet vezet az Év kórháza választáson

<p>A budapesti Országos Idegsebészeti Tudományos Intézet vezet a házipatika.com hatodszor meghírdetett Év kórháza választáson. Az október elején indult és december 31-ig tartó internetes szavazáson a betegek eddig a második legtöbb voksot a bajai Szent Rókus Kórházra adták, jelenleg harmadik a kalocsai városi kórház. Eddig 1700-an szavaztak.</p>

Idén is, ahogy korábban 5 kategóriában szavazhatnak a betegek azokra az intézményekre, amelyekkel a leginkább elégedettek. Ezekre a kategóriákra lehet voksolni a www.azevkorhaza.hu oldalon: az orvos-szakmai ellátásra, az ápolás- és szakszemélyzetre, az infrastruktúrára, ellátásra valamint a környezet és tisztaságra. Az öt kategória alapján összesített abszolút győztes egy évig viselheti majd az "Év kórháza 2010" címet.

A Házipatika 2005-ben hirdette meg először az "Év kórháza" szavazást. Akkor 63 ezren nyilvánítottak véleményt, és az összesített eredmény szerint akkor a Sportkórház lett az abszolút győztes. A következő évben 100 ezren szavaztak, a legtöbben a pécsi intenzív terápiás intézetre. 3 éve mindössze 46 ezren voksoltak, ekkor a kapuvári Lumniczer Sándor Kórház-rendelőintézet kapta az "Éz év kórháza" címet. 2008-ban 90 ezer szavazat alapján nyert a miskolci Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Kórház és Egyetemi Oktató Kórház. Tavaly komplikáltabb volt leadni a voksokat, mint a korábbi években, így csak 3800-an szavaztak, a legtöbben a fővárosi Semmelweis Egyetem Kardiológiai Központjára.

- Független Hírügynökség -

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!