Magyarország

2010.11.15. 16:45

Viperák és gázpisztoly - kamera előtt verekedtek a fiatalok

<p>Teleszkópos fém botok - viperák - és egy gázpisztoly is előkerült két társaság verekedésénél a hétvégén Székesfehérváron. A verekedést teljes egészében felvette egy lengyel kamionos, aki a közelben parkolt járművével, a felvételt pedig átadta a rendőröknek.</p>

Kiderült, a verekedés résztvevői egy korábbi sérelem miatt beszélték meg, hogy egy találkozón "rendezik" nézeteltéréseiket.

A Fejér Megyei rendőr-főkapitányság hétfői tájékoztatása szerint egy szórakozóhely közelében gyűlt össze a hat fiatal. Az egyik csoport két emberből állt, az ellenfelek négyen voltak. Viperákkal estek egymásnak, a verekedésnek pedig egy, vélhetően gáz-riasztó fegyverből leadott lövés vetett véget. A közeli vasútállomás biztonsági őre figyelt fel rájuk először, ő értesítette a rendőrséget is.

A közelben parkolt egy lengyel kamionos, aki mobiltelefonja segítségével videóra vette az egész akciót. A felvételt a kiérkező rendőröknek adta át. A verekedőket - akik addigra elmentek a helyszínről - a közelben fogták el.

A kihallgatásokkor kiderült, az összetűzés oka az volt, hogy a társaság egyik tagja összeveszett a másikkal egy lány miatt, aki az egyiküknek volt, a másiknak pedig jelenlegi barátnője. Időpontot és helyszínt beszéltek meg a vita "rendezésére". A nagyobbik társaság viperákkal érkezett, egyet ezek közül meg is találtak a rendőrök véresen a földön. A két társaság tagjai kölcsönösen ütötték, rúgták egymást, a kamionos által készített felvételen pedig tisztán látszik, hogy a verekedés végén az egyik fiatal fegyvert vesz elő és elsüti. A verekedők valamennyien könnyebb sérüléseket szereztek, de azt mondták, hogy nem akarnak ezzel foglalkozni, orvosi ellátást sem kértek.

A rendőrök egyébként a később megtartott házkutatásokkor megtalálták a fegyvert is, ami minden jel szerint egy gáz-riasztó pisztoly. A rendőrség csoportos garázdaság miatt indított eljárást, a hat fiatal szabadlábon védekezhet.
- Független Hírügynökség -

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!