Magyarország

2010.11.15. 19:00

Egy hét alatt 65 hozzájárulás - Késő este megnyitják a Margit hidat

<p>Egy hét alatt 65 különböző hatósági, szakértői hozzájárulást kellett beszerezni ahhoz, hogy a Margit hidat hétfőn este 22 órakor ideiglenesen átadják a forgalomnak.</p>

A főváros vezetése és a Budapesti Közlekedési Központ hétfői közleményében üdvözli, hogy sikeresen zárult a budapesti Margit híd ideiglenes forgalomba helyezését célzó átadásás-átvételi eljárás és hatósági szemle. A projekt zárása és a híd végleges átadása 2011 második negyedévében várható, addig még időközönként szakaszos sávlezárásokkal kell számolni az autósoknak.A forgalmi sávokkal együtt átadják a villamospályát is. Ennek része a pesti hídfőben kialakított váltó, ami abban segít majd, hogy egy esetleges baleset, vagy más üzemzavar esetén a villamosok ott visszafordulhassanak és így a forgalmi zavarok hatása csökkenhessen - áll a közleményben. Így ha Budán, a Margit körút térségében a villamost akadályozó közlekedési zavar adódna, akkor a villamospótló buszoknak ezentúl a Moszkva tértől az Oktogon helyett csak a Jászai Mari térig kell közlekedniük.

A további munkák, így a szélesebb járdák, a margitszigeti kapcsolat, a kerékpáros-fejlesztések és a villamosvágányon kialakítandó buszsáv átadása a következő fél évben, fokozatosan történik majd.
- Független Hírügynökség -

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!