Magyarország

2010.11.09. 18:50

Az Ítélőtáblán folytatódik november közepén a móri mészárlás vádlottjának tárgyalása

<p>A Fővárosi Ítélőtábla november 16-án tárgyalja másodfokon a móri mészárlás vádlottjának ügyét. Elsőfokon a Fejér Megyei Bíróság döntött még 2008 decemberében, az akkori ítélet szerint Weiszdorn Róbertet életfogytig tartó fegyházbüntetésre és tíz év közügyektől eltiltásra ítélték társtettesként, nyereségvágyból, több emberen elkövetett emberölés bűntette valamint lőfegyverrel és lőszerrel visszaélés bűntette miatt.</p>

Az ítélet ellen az ügyészség fellebbezést jelentett be: részben súlyosbításért, részben pedig eltérő jogi minősítés miatt. Utóbbiért a vádlott és védője is megfellebbezte az első fokú bíróság döntését, ők azért, mert enyhébb büntetést akartak.

Mint ismert, Kaiser Ede és Hajdú László voltak a nyolc életet követelő 2002-es móri mészárlás első gyanúsítottai. Arra csak 2007-ben derült fény, hogy mások állnak a támadás mögött. Az egyik új gyanúsított az előzetesben öngyilkos lett, társát, Weiszdorn Róbertet 2008 végén, elsőfokon elítélték. Hajdú Lászlót végül 2008-ban fel is mentették ebben az ügyben, Kaisert azonban csak egy éve, 2009 novemberében. Hajdút egyébként egyéb súlyos bűncselekményekért 17 év fegyházbüntetésre és 10 év közügyektől eltiltásra ítélte, míg Kaisert a bíróság 18 évi fegyházbüntetésre ítélte a perújítási eljárás után született ítéletben.

A móri vérengzés vádlottjának ügyét november 16-án, a Fővárosi Ítélőtábla tárgyalja másodfokon. Első fokon a Fejér Megyei Bíróság járt el, - a közleményben nem teljes nevével szereplő - Weiszdorn Róbertet akkor társtettesként, nyereségvágyból, több emberen elkövetett emberölés bűntette valamint lőfegyverrel és lőszerrel visszaélés bűntette miatt életfogytig tartó fegyházbüntetésre és tíz év közügyektől eltiltásra ítélték. Az ítlet azonban nem volt jogerős, mivel az ügyészség fellebbezést nyújtott be: részben súlyosbításért, részben pedig eltérő jogi minősítés miatt. Utóbbiért a vádlott és védője is fellebbezett, azonban ők enyhébb büntetés kiszabását kérték.

A november 16- időponton kívül egyébként két további tárgyalási napot is kijelöltek november 18-i és 25-i dátummal.

A móri vérengzés korábbi gyanúsítottjainak - az Ítélőtábla tájékoztatásában ugyancsak monogrammal említett - Hajdú Lászlónak és Kaiser Edének is bíróság elé kell állnia még ebben az évben. Mint ismert,a két férfi - bár a Móron történt vérengzéshez nem volt közük - több brutális rablást is elkövetett. A vádlottaknak eltérő időpontokban kell majd felelniük a Fővárosi Ítélőtábla előtt, méghozzá emberölés bűntettének kísérlete és más bűncselekmények miatt. Előbbi vádlott esetében két novemberi és egy decemberi tárgyalási napot tűztek ki, míg Kaiser kétszer - két decemberi időpontban - kerül az ügyében eljáró tanács elé.
- Független Hírügynökség -

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!