Magyarország

2010.10.11. 17:04

VÖRÖSISZAP - Önkormányzati gyűjtést szervez Szekszárd a vörösiszap károsultjainak

<p>Egymillió forintos befizetéssel egy önálló alszámlát hoz létre a szekszárdi önkormányzat a vörösiszap-katasztrófában kárt szenvedett lakók megsegítésére - közölte hétfői sajtótájékoztatóján Haag Éva, Szekszárd alpolgármestere.</p>

A politikus hozzátette, az összegyűlt pénzt az érintett települések önkormányzatainak, vagy kistérségi társulásainak utalják majd át.

Több vállalkozó kereste meg az önkormányzatot azzal, hogy szeretnének felajánlást tenni a vörösiszap károsultjainak, de nem biztosak abban, hogy pénzük valóban a bajbajutottakhoz kerül - fogalmazta meg a Független Hírügynökségnek Haag Éva. Az adakozók megnyugtatására találták ki ezt a megoldást, így a felajánlók biztosak lehetnek abban, hogy valóban az érintettekhez kerül az adományuk.

Elsőként a szekszárdi önkormányzat fizet be az alszámlára egymillió forintot, és azt kéri a szekszárdi kistérségbe tartozó települési önkormányzatoktól, hogy lehetőségeikhez mérten ők is támogassák a bajbajutottakat. Az önkormányzati gyűjtés mellett cégek és magánszemélyek adományait is várják. Az összegyűlt pénzt egy összegben utalják majd át a katasztrófában érintett településeknek.

Eddig kisebb értékű, néhány tízezer forintos felajánlásokról van tudomásunk, de bízunk abban, hogy a számla megnyitásával sokan érzik úgy, hogy valóban jó helyre kerül a pénzük, így a sok kisebb adományból végül egy nagy segítség jön össze - mondta el Haag Éva.

A segíteni szándékozók a 11746005-15416566-11300005 számú számlára tudják adományaikat befizetni.
- Független Hírügynökség -

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!