Magyarország

2010.10.08. 09:19

Néhány köztéren még folyik a munka - Új Dunántúli Napló

<p>Az Európa Kulturális Fővárosa programhoz kapcsolódó köztér-beruházások döntő része elkészült, azonban néhány "szigetszerű" területen még nem végeztek.</p>

Az Ágoston téri templom melletti térségen például még fel sem vonult a kivitelező, mert a feltárt 14. századi romok miatt megálmodott kiállítóhely átalakította a terveket. Most arról egyeztetnek, hogy mikor legyen a terület átadási határideje, és kell-e kötbért fizetnie a vállalkozónak. A Vince utcában viszont újra dolgoznak: itt a betonalap elkészítése és a burkolás várhatóan 4-5 hét múlva fejeződik be. A megroggyant tettyei romok megerősítésére kiírták a közbeszerzést, ha sikerül kivitelezőt választani, november közepén kezdődhet a helyreállítás. Dolgoznak még a szinte kész koncertközpont és a már átadott Tudásközpont környékén is: itt a területrendezés és néhány helyen a burkolás van még vissza. A koncertközpont műszaki átadása viszont október 18-án kezdődhet, így a december eleji nyitóhangversenyt nem veszélyeztet i semmi, és elkészült a Zsolnay-mauzóleum felújításának első üteme is, ezt az érdeklődők rövidesen már láthatják is - írja a Dunántúli Napló.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!