Magyarország

2010.10.21. 20:40

"Éld bele magad!" - videoszimulációkkal bővült a fogyatékosok integrációjáért küzdő kampány

<p>Különleges videoszimulációkkal bővült a fogyatékos emberek integrációját megcélzó médiakampány csütörtökön.</p>

A www.keruljkozelebb.hu oldalon mostantól bárki kipróbálhatja, mit és hogyan érzékelnek fogyatékos embertársaink. Sőt, Bovier György és Magyar Attila színészek igazi életszagú szituációkon keresztül mutatják meg, hogyan segíthetünk egy kerekesszékben közlekedőnek úgy, hogy az tényleg segítség legyen.

A Médiaunió idei kampányának videószimulációi azt mutatják meg a Kerülj közelebb! portál látogatóinak, hogy milyen a világ vakon, siketen, kerekesszékben vagy autistaként. Az oldalon található kisfilmek minden eddiginél közelebb visznek a fogyatékkal élő emberekhez: az egyiken például azt mutatják be, miként érzékeli a világ apró rezdüléseit egy autista kislány, amikor édesanyjával a Lehel téri piacra igyekeznek. Egy másik egy siket fiatalember életébe ad betekintést, aki a vízilabda mellett rendszeresen koncertekre jár. A siketek ugyanis fogyatékosságuk ellenére is érzik a zene ritmusát; a kampány különleges koncertfilmje pedig éppen ezt teszi érzékelhetővé a hallók számára.

A weblapon emellett egy vak hölgy segítségével úgy internetezhetnek az érdeklődők, hogy a megnyitott weblapot nem látják. A lejátszás elindulása után nincs más teendő, mint becsukni a szemünket, és hagyni, hogy a felolvasóprogram hangja vezessen - árulták el a kampány szervezői.

A Médiaunió Alapítvány a tavalyi nagysikerű "Nincs DE! Rajtad is múlik az egészséged megőrzése!" kampány után idén "Kerülj közelebb! Rajtad is múlik a fogyatékkal élő emberek integrációja!" jelmondatot tűzte zászlajára. A kampány arra buzdít, hogy a lehető legtöbben ismerjék meg a fogyatékos emberek mindennapjait, az akadályokat, amelyekkel gyakran feleslegesen kell küzdeniük.

- Független Hírügynökség -

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!