Magyarország

2010.10.27. 19:05

Elektromos sokkoló egy fővárosi iskolában - szabálysértési eljárás indult

<p>Szabálysértési eljárást indított a rendőrség szerdán az egyik XI. kerületi általános iskola ügyében, ahol néhány diák elektromos sokkolóval rázta meg egymást.</p>

A rendőrség közbiztonságra különösen veszélyes eszközzel kapcsolatos szabálysértés miatt indított eljárást - tájékoztatta a Független Hírügynökséget a Budapesti Rendőr-főkapitányság sajtóügyelete.

Öt tanulót vizsgáltak meg a mentők a fővárosi általános iskolában, miután felmerült annak gyanúja, hogy áramütés érte őket. Kiderült: egy kínai piacon vásárolt elektromos sokkoló járt kézről-kézre, ezzel rázták meg egymást a gyerekek.

A helyszínre szerdán délelőtt tíz órakor riasztották a rendőrséget és a mentőket. A XI. kerületi, Baranyai utcai általános iskolában öt gyereket vizsgáltak meg a mentők, de kórházba senkit nem vittek. Kiderült: az egyik diák vitte be az iskolába a veszélyes eszközt, amely aztán kézről-kézre járt öt-hat tanuló között. Az elektromos sokkoló a magyar törvények szerint közbiztonságra különösen veszélyes eszköznek számít, hasonlóan a boxerhez vagy a pillangókéshez.
- Független Hírügynökség -

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!