Magyarország

2010.09.09. 14:25

Lezárul az Eva Rhodes-per

<p>Pénteken hirdet ítéletet a bőnyi állatmenhely vezetőjének meggyilkolása ügyében a Győr-Moson-Sopron Megyei Bíróság. A per április közepén kezdődött. A 65 éves Eva Rhodes megölésével a nő 31 éves volt alkalmazottját vádolják.</p>

A férfi a tárgyaláson beismerte a bűncselekményt és megbánást tanúsított. A férfi ellen emberölés és kifosztás a vád.

Ahogy arról korábban a Független Hírügynökség beszámolt, az állatmenhely brit állampolgárságú vezetőjét 2008 szeptemberében ölte meg a férfi, egy elszámolási vita során. A fiatalember ugyanis távozni akart a menhelyről és már napok óta kérte a bérét, de Eva Rhodes nem fizette ki. A gyilkosság estéjén is odament a volt alkalmazott a menhely vezetőjéhez, hogy fizesse ki, de a nő szidalmazni kezdte és egy kutyapórázzal megütötte. A férfi ekkor ököllel arcul csapta Eva Rhodes-t, majd a földre rogyó nőt egy balta nyelével fejbevágta. A holttestet elégette, a maradványokat pedig a menhellyel szembeni telken elrejtette. A 31 éves fiatalember ezután Eva Rhodes pár ezer forintjával és laptopjával távozott a helyszínről. Végül 2009 áprilisában fogta el a rendőrség.

A rendőrségen egyébként a gyilkosság után egy héttel testvére jelentette Eva Rhodes eltűnését. A hatóság szinte mindvégig közigazgatási eljárás keretében vizsgálta az ügyet, többszöri terepszemle után sem találtak ugyanis bűncselekményre utaló jelet.
- Független Hírügynökség -

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!