Magyarország

2010.09.11. 05:35

Futónappal gyűjt a rákbetegségek gyógyítására a Magyar Posta

<p>A Magyar Posta által rendezett 2009-es futónapon több mint 1,6 millió forint gyűlt össze a rákbetegségek gyógyításának céljaira. A Posta idén Pécsett ismét megszervezi a futónapot.</p>

A Fuss a Rákgyógyításért Pécs2010 elnevezésű rendezvényt szombaton délelőtt Pécsett az Európa Kulturális Fővárosa (EKF) programsorozat részeként rendezik meg ismét.

A futás, mely hivatalos EKF-program, szombaton délelőtt 11 órakor kezdődik, a központi helyszíne a pécsi Szent István tér, ahol délelőtt fél tíztől lehet majd regisztrálni. A futás távja három kilométer Pécs történelmi belvárosában, a táv sétálva is teljesíthető, mert ez a sportnap és jótékonysági rendezvény nem verseny. Az eseményt fél 11-kor Páva Zsolt, Pécs polgármestere, Ruzsa Csaba, a Pécs2010 Menedzsmentközpont Közhasznú Nonprofit Kft. ügyvezető igazgatója és Rajnai Attila, a Magyar Posta Zrt. vezérigazgató-helyettese nyitják meg. A résztvevők háromnegyed 11-kor közös bemelegítést tartanak Monspart Saroltával és Jakabos Zsuzsannával. A futás után a pécsi származású Takáts Eszter ad koncertet.

A rendezvény nevezési díjából és a tombolaárusításból befolyó teljes összeget a Posta a Nőgyógyászati Daganatos Betegekért Alapítvány javára utalja át. A nevezési díj egységesen 1000 forint. A program központi helyszínén többféle ingyenes egészségügyi szűrésen is részt lehet venni. A nevezéskor a futók pólókat kapnak, és aki viseli azokat, aznap ingyen nézheti meg a Csontváry, a Vasarely, valamint a Zsolnay Múzeumot és a Rippl-Rónai kiállítást, féláron pedig a Cella Septichorat, a Dómmúzeumot és a Székesegyházat. A pólóval a Mecsextrém park udvari játékai a futás másnapján, vasárnap szintén csak a rendes ár felébe kerülnek.
- Független Hírügynökség -

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!