Magyarország

2010.09.20. 14:14

A dalai lámával találkozott az LMP frakciója

<p>Támogatja a Lehet Más a Politika a dalai láma elképzelését, amely szerint Tibet a kínai alkotmány alá tartozó regionális, autonóm állam lenne - mondata a Független Hírügynökségnek Szabó Tímea, az Emberi jogi, kisebbségi, civil- és vallásügyi bizottság LMP-s alelnöke a vallási vezetővel folytatott megbeszélés után.</p>

Az LMP frakciója hétfőn Budapestben a Parlamentben találkozott a dalai lámával. Szabó Tímea a megbeszélés után elmondta: támogatják, hogy Tibet regionális, autonóm államként működjön, amely a kínai alkotmány keretein belül valósulna meg.

Szabó Tímea hozzátette: a megbeszélésen szó volt ökológiai és a klímaváltozással kapcsolatos kérdésekről is. Elhangzott, hogy a globális felmelegedés Tibetben az átlagnál háromszor súlyosabb. Ráadásul ez nem csak a Tibetieket érinti, hiszen Ázsia több nagy folyója is a Tibeti fennsíkon ered. A gleccserekben történő változások pedig kihathatnak India, Kína és Pakisztán többmilliárdos lakosságára is.
- Független Hírügynökség -

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!