Magyarország

2010.08.02. 13:46

Várhatóan gyorsított eljárásban ítélik el a szurkáló, 34 éves dunaújvárosi tanárnőt

<p>Akár egy hónapon belül jogerős ítélet születhet a Dunaújvárosban szombaton hajnalban mellkason szúrt 16 éves lány ügyében.</p>

A rendőrség a gyorsított eljárás lehetőségét vizsgálja - tudta meg a Független Hírügynökség R. Szabó Ágnestől, a Fejér Megyei Rendőr-főkapitányság szóvivőjétől. A tinédzsert egy 34 éves középiskolai tanárnő szúrta le, miután a diáklány nem hagyta abba a dörömbölést az angoltanár lakásának ablakán.

A dunaújvárosi Szent Pantaleon Kórházban életmentő műtétet hajtottak végre a lányon még szombaton hajnalban. Információnk szerint hamarosan elhagyhatja az intenzív osztályt. A kórház főigazgatója, Mészáros Lajos azonban a lány édesanyjának kérésére csupán annyit árult el, hogy túl van az életveszélyen. Ezt megerősítette R. Szabó Ágnes rendőrségi szóvivő is, aki elmondta: már ki is hallgatták a lányt.

Lapértesülések szerint a Bánki Donát Szakközépiskola angol szakos tanárnője és a tizenhat éves lány tavaly még bizalmas, gyengéd kapcsolatot ápolt. A diáklány állítólag azért ment a tanárnő lakáshoz, hogy rendezze kapcsolatukat. A lapértesüléseket nem kommentálja a rendőrség, mondta R. Szabó Ágnes. Azt azonban megtudtuk tőle, hogy a 16 éves lány a barátnőjét kereste a tanárnőnél, azért dörömbölt. A tanárnő a rendőrségtől segítséget kért, mire a lány elment. A járőr távozása után azonban visszatért és ismét dörömbölni kezdett. Ekkor szúrt ki az ablakon többször a tanárnő egy konyhakéssel megsebesítve a lányt. A mentőket a lakásban tartózkodó másik diáklány hívta ki.

A rendőrség életveszélyt okozó testi sértés alapos gyanúja miatt indította meg a nyomozást. A tanárnő szabadlábon védekezik.

A Független Hírügynökségnek a tanárnő egyik ismerőse csupán annyit árult el: a 34 éves nő teljesen normális, aranyos volt és mindenki szerette.
- Független Hírügynökség -

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!