Magyarország

2010.07.17. 18:40

Tömegbaleset a 44-es főúton - egy ember meghalt, tízen sérültek

<p>Egy ember meghalt, tízen megsérültek szombaton délután Bács-Kiskun megyében, a 44-es főút tiszaugi elágazásánál, ahol több autó karambolozott. A helyszínelés és a mentés végéig - várhatóan estig - teljes útzár van az érintett szakaszon. a rendőrség javaslata szerint kerülni Lakitelek, illetve Cserkeszőlő felé érdemes addig.</p>

Szabó Anita, a Bács-Kiskun Megyei Rendőr-főkapitányság sajtóügyeletese a Független Hírügynökségnek elmondta, hogy Békéscsaba felől Tiszaug felé akart lekanyarodni egy autó a főútról, ekkor történt a baleset. A kocsi sofőrje ugyanis a kanyarodáshoz szabályosan lassított, a mögötte haladó autós azonban feltehetően figyelmetlenségből, belehajtott.

A két kocsiba azután még három autó csúszott bele, az utolsóba pedig egy teherautó is belecsapódott. Az utolsó személyautóban utazó két nő és egy férfi súlyosan megsérült, a szintén velük utazó 16 éves lány meghalt. A balesetnek egyébként velük együtt összesen négy súlyos és hat könnyű sérültje van.

A helyszínelés és a mentés végéig - várhatóan az esti órákig - teljes útzár van a 44-es főút érintett szakaszán. Kerülni Lakitelek, illetve Cserkeszőlő felé érdemes.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!