Magyarország

2010.07.27. 19:06

Több ezer raklap gyulladt ki Szabadbattyánban

<p>Szabadbattyán - Több ezer raklap gyulladt ki kedden délután a Fejér megyei Szabadbattyánban, egy iparterületen.</p>

A lángok egy szomszédos üzemre is átcsaptak, de a tűzoltóknak sikerült megakadályozni a tűz továbbterjedését. A helyszínre több településről érkeztek tűzoltók, összesen kilenc tűzoltó jármű legénysége dolgozik a lángok végleges megfékezésén.

Délután fél négy körül érkezett jelzés, hogy az egyik szabadbattyáni ipari telephelyen 50-60 raklap gyulladt ki. A tűz azonban gyorsan terjedt és hamarosan lángra kapott a telepen tárolt több ezer másik raklap is. a tüzet az ötös fokozatú skálán 4-esre minősítették, mert a helyszínen nem voltak tűzcsapok és a tüzivíz tároló is üres volt - tájékoztatta a Független Hírügynökséget a Fejér Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság ügyeletese.

A helyszínre Székesfehérvárról, Balatonfűzfőről, Sárbogárdról és Siófokról összesen kilenc járművel érkeztek tűzoltók. A tűz közben átcsapott a telep mellett lévő ablakgyártó üzemre, aminek a tetőszerkezete égett meg, ezt már sikerült eloltani. A tűzoltóknak végül sikerült megakadályozniuk a lángok további terjedését. Sérültekről nem érkezett információ, a végleges oltás még tart a raklap-telepen.

A tűz és füst miatt a lakosság nem került veszélybe, a telepen volt még egy üzemcsarnok is, ahol a raklapokat gyártották, azt is sikerült megmenteni. A helyszínen tűzvizsgáló is dolgozik, hogy kiderítse, mitől gyulladt ki a telep.

- Független Hírügynökség -

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!