Magyarország

2010.07.13. 16:40

MSZP: Három pofont kapott a Fidesz

<p>A Fidesz az elmúlt napokban három pofont is kapott Európából - mondta keddi sajtótájékoztatóján Tukacs István, az MSZP országgyűlési képviselője.</p>

Az ellenzéki politikus ide sorolta az Európai Központi Bank figyelmeztetését a magyar jegybank függetlensége ügyében, az IMF véleményét a kormány 29 pontos akciótervéről, valamint a Nemzeti Eszközkezelő Társaság felállításának elutasítását is.

A szocialista politikus reményét fejezte ki, hogy sikerül megállapodásra jutni az IMF-fel, ám a hitelkárosultak ügyében tárgyalásokat sürgetett. Tukacs  István felhívta a figyelmet arra, hogy a 900 ezer magyarországi devizahiteles ügyében kompromisszumra van szükség. Az ellenzéki politikus szerint olyan megoldásra van szükség a bedőlt lakáshitelesek ügyében, amely valódi segítséget nyújt a nehéz helyzetbe került lakóknak, ám eközben nem kerül veszélybe a költségvetés egyensúlya sem. A szocialista képviselő hozzátette: a kormánynak a helyi önkormányzatokkal is tárgyalnia kell a helyzet rendezéséről.

- Független Hírügynökség -

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!