Magyarország

2010.07.27. 15:41

Kirepültek a darányi sztárgólyák

<p>Darány - Kirepült a szülői fészekből Hópihe és Pipi. A darányi sztárgólyapár fiókái már hetek óta gyakorolták a szárnymozdulatokat, rajongóik már aggódtak is a kicsikért.</p>

Chuck és Ludmilla fiókája Hópihe és az örökbefogadott Pipi azonban összeszedte minden bátorságát és kirepült a fészekből.

Bizonytalan mozdulatokkal próbálkozott Pipi az egyik kisceleb. Van még mit gyakorolnia. Testvérével Hópihével együtt már hetek óta próbálgatták a szárnyaikat.

"Aggódtunk egy kicsit, mert hát elég hosszasra nyúlt az az időszak, amikor gyakorlatoztak, voltak olyan pillanatok, amikor nem lehetett látni némelyiket a fészekben, mert felemelkedett a fészek fölé a kamera látószöge fölé, és ilyenkor már azt hittük, hogy kirepült." - mondta el a Független Hírügynökségnek Keiszler József, a gólyaprojekt - vezető helyettese.

A valódi kirepülés vasárnap délben történt meg. Hópihe volt a bátrabb. Ő hirtelen döntött és repült. Pipi a testvére kicsit félve később indult utána. Azóta többször repkednek, de nem mennek messze a fészektől. Pipi például a közeli riasztó póznán szeret megpihenni egy-egy fárasztó repülés után.

Hópihének és Pipinek már csak egy hónapja van gyakorolni a repülést, augusztus végén ugyanis végleg elhagyják a szülői fészket, és dél felé veszik az irányt.

- Független Hírügynökség -

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!