Magyarország

2010.07.02. 05:20

Idén is több mint háromezer ötszázan vágnak neki a Kékszalag Nagydíjnak

<p>Várhatóan több mint hétszázötven hajóval legalább háromezer ötszáz versenyző indul az idei, immár 42. Kékszalag Nagydíjon. Július 2-án reggel kilenc órakor startol majd Európa legidősebb és leghosszabb tókerülő versenye, és a leggyorsabbak várhatóan még aznap célba is érnek.</p>

A versenyhez számos kísérőprogram is kapcsolódik- mondta a Független Hírügynökségnek Nagy Attila versenyigazgató.

Július 2-án indul majd a több mint hétszázötven hajó a Balatonfüred és Zamárdi közé kifeszített képzeletbeli rajtvonaltól, hogy részt vegyen Európa leghosszabb tókerülő versenyén: Balatonfüredről Balatonkenesére, Siófokra, Tihanyba majd vissza ismét Balatonkenesére végül Balatonfüredre érkeznek a versenyzők. A leggyorsabb indulók valószínűleg még aznap célba érnek a kora esti órákban, de lesznek, akik csak vasárnap fejezik be a versenyt. Vasárnap délben hirdetnek eredményt. A www.kekszalag.hu internetes oldalon élőben közvetítik a megmérettetést.

A tókerülő versenyt 1934-ben rendezték meg először, eleinte minden páros évben tartották meg, majd a háború idején kimaradt néhány. A mostani már a 42. a sorban, így ez Európa legidősebb tókerülő versenye.

Harmadik alkalommal rendezik meg idén a Kékpántlika nevű fjúsági tókerülő versenyt. Itt rövidebb távot kell teljesíteniük az indulóknak: Balatonfüred, Tihany, a Hajógyári-öböl és ismét Balatonfüred útvonalon hajóznak majd.

Számos kísérőprogram lesz, egyebek mellett légibemutatót is rendeznek.
- Független Hírügynökség -

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!