Magyarország

2010.07.14. 06:55

Csalt a Tesco vezetése? - Magyar Nemzet

<p>Egy feljelentés szerint elcsalta dolgozói bérének egy részét a Tesco Global Áruházak Zrt. vezetése - írja a Magyar Nemzet.</p>

A Tescónál a papír alapú munkaidő elszámolásról elektronikus módszerre álltak át, de abban kikapcsolták a rendkívüli munkavégzés bérszámfejtését. A rendkívüli munkavégzésért - ilyen például, ha hét napon belül áttervezik valakinek a rendes munkaidő-beosztását- a napi bér ötven, vagy száz százaléka járna. Amennyiben a gyanú beigazolódik, 2009. februárig visszamenőleg az "elcsalt" összeg elérheti a 700 millió forintot. Az ügy a Pest megyei rendőrökhöz került, akik egy részét átadták a vám- és pénzügyőrségnek, részben viszont elutasították a feljelentést. Az elutasítás miatt a vám- és pénzügyőrség a Pest Megyei Főügyészséghez fordult, az ügyészség várhatóan a nyomozás lefolytatását fogja elrendelni. A Tescónál a lapnak azt mondták, igyekeznek megoldani a problémát.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!