Magyarország

2010.06.01. 15:49

Vasúti helyzetkép - több szakaszon nem közlekednek a vonatok az időjárás miatt

<p>Néhány vonalszakaszon csak korlátozásokkal vagy egyáltalán nem közlekednek a vonatok kedden a rendkívüli időjárás miatt.</p>

A Mávinform kedd délutáni tájékoztatása szerint több helyen pótlóbuszok helyettesítik a vonatokat.


A Budapest-Pécs vonalon ár- és belvíz miatt Keszőhidegkút-Gyönk és Szakály-Hőgyész, illetve Sásd és Godisa állomások között csak lassabban haladhatnak a vonatok, ez átlagosan 10-20 perces késéseket jelent.

A Budapest-Miskolc-Sátoraljaújhely vonalon Hort-Csány és Vámosgyörk között délután egy óra előtt néhány perccel vízátfolyás miatt le kellett zárni az egyik vágányt. Ezért csak a másik vágányon, váltakozó irányban, 10-20 perc késéssel tudnak a vonatok közlekedni. Miskolc és Nyékládháza között is vízátfolyás miatt van sebességkorlátozás, átlagosan 10 percet késnek itt a vonatok.

A Vámosgyörk-Újszász-Szolnok vonalon Jászárokszállás és Jászapáti között a víz alámosta a síneket, ezért Jászapáti és Vámosgyörk állomások között vonatpótló buszok szállítják az utasokat.

A Miskolc-Sátoraljaújhely vonalon Olaszliszka-Tolcsva és Sátoraljaújhely között szintén a víz okozott pályahibát, előreláthatóan június 10-ig itt is vonatpótló buszok járnak.

A Dombóvár-Bátaszék vonalon Dombóvár és Máza-Szászvár között szintén a pályában keletkeztek károk. Ezeket már javítják, de várhatóan június 7-ig itt is vonatpótló buszok közlekednek. A buszok Mágocs-Alsómocsolád megállót nem érintik, mivel az jelenleg közúton sem megközelíthető.

Az Aszód-Balassagyarmat-Ipolytarnóc vasútvonalon Magyarnándor és Nógrádkövesd között a heves esőzés elmosta a vasúti pályát. Az utasokat Nógrádkövesd és Balassagyarmat között előreláthatóan június 5-én éjfélig vonatpótló buszok szállítják.

Kedden hajnalban a Budapest-Újszász-Szolnok vonalon Újszász és Szolnok között elromlott a biztosítóberendezés. A szakemberek a hibát már kijavították, de néhány vonat még mindig 5 és 20 perc közötti késéssel közlekedik.

A Budapest-Hatvan vonalon Rákos és Pécel állomások között kedden reggel szintén a vasúti biztosítóberendezés romlott el, a vonatok itt most is csak lassabban közlekedhetnek. A gödöllői vonatok délelőtt egyáltalán nem jártak, a közlekedés délben indult újra.
- Független Hírügynökség -

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!