Magyarország

2010.06.02. 18:05

Sólyom László kinevezte az Orbán-kormány államtitkárait

<p>Sólyom László köztársasági elnök szerdán délután átadta az Orbán-kormány államtitkárainak kinevezését a Sándor-palotában.</p>

Az új kormánynak 34 államtitkára és 8 közigazgatási államtitkára lett, a kinevezéseket Orbán Viktor javaslata alapján adta át az államfő.


Rétvári Bence, a Közigazgatási és Igazságügyi Minisztérium frissen kinevezett államtitkára újságírók előtt arról beszélt, hogy mostanra kevesebb mint felére csökkent a politikai vezetők száma. A Bajnai-kormányban 97 politikai vezető volt, ez a minisztereket, az államtitkárokat, és szakállamtitkárokat foglalta magában. A mostani kormányban pedig a miniszterelnök, a 9 miniszter és a 34 államtitkár képviseli a politikai vezetést. A közigazgatási államtitkárok, illetve az államtitkárok helyettesei nem politikai, hanem szakmai vezetőnek számítanak az állami vezetőkről és kormánytagokról szóló új törvény értelmében.

A Miniszterelnökség államtitkára Varga Mihály.

A Belügyminisztérium államtitkára Kontrát Károly és Tállai András, közigazgatási államtitkár pedig Felkai László lett.

A Közigazgatási és Igazságügyi Minisztériumnál Balog Zoltán, Kovács Zoltán, Répássy Róbert, Rétvári Bence, Szabó Erika és Szászfalvi László lesz államtitkár, a közigazgatási államtitkár pedig Gál András Levente látják el az államtitkári feladatokat.

A Honvédelmi Minisztérium államtitkárának Simicskó Istvánt, Fodor Lajost pedig közigazgatási államtitkárnak nevezte ki a kormányfő.

A Külügyminisztériumnál Németh Zsolt látja el az államtitkári feladatokat, a közigazgatási államtitkáriakat pedig Bába Iván.

A Nemzetgazdasági Minisztériumnak hat államtitkára van: Becsey Zsolt, Bencsik János, Cséfalvay Zoltán, Czomba Sándor, Kármán András és Naszvadi György. A közigazgatási államtitkárként Nagy Róza dolgozik.

A Nemzeti Erőforrás Minisztériumánál szintén hat van a miniszternek: Czene Attila, Halász János, Hoffmann Rózsa, Soltész Miklós, Szócska Miklós és Szőcs Géza. Közigazgatási államtitkárként Jávor András dolgozik a tárcánál.

Szintén hat államtitkára van a Nemzeti Fejlesztési Minisztériumnak: Fónagy János, Halasi Tibor, Hegmanné Nemes Sára, Molnár Ágnes, Nyitrai Zsolt és Völner Pál. Itt Vízkelety Mariann a közigazgatási államtitkári feladatokat látja el.

A Vidékfejlesztési Minisztériumnál Ángyán József, Czerván György, Illés Zoltán, Kardeván Endre és V. Németh Zsolt államtitkár, Farkas Imre pedig közigazgatási államtitkár lett.
- Független Hírügynökség -

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!