Magyarország

2010.06.04. 13:50

Rabok töltik a homokzsákokat a balassagyarmati börtönben

<p>Rabok töltik a homokzsákokat a Balassagyarmati Fegyház és Börtönben. Akiket lehet, felügyelettel a gátakra is kivisznek - értesült a Független Hírügynökség.</p>

Medvácz Lajos, Balassagyarmat polgármestere, a helyi védelmi bizottság elnöke a Független Hírügynökségnek elmondta: az Ipoly védvonalának megerősítésében, s a 22-es számú út védelmében kérték a büntetés-végrehajtási intézet segítségét. Homokhegyeket öntöttek a börtönudvarra, ott töltik a védekezéshez a homokzsákokat, s akik a börtönszabályzat szerint kinti munkát végezhetnek, azok a gátakon felügyelet mellett kapcsolódnak be az árvíz elleni védekezésbe a környékbeli településeken. Az Ipoly menti településeken az önkéntesek mellett elsősorban a közmunkások végzik az árvízkár elhárítási munkákat.

Balassagyarmatnál egyébként várhatóan a késő délutáni órákban tetőzik az Ipoly. Itt még bírják a gátak, ám Hontnál már átázott a védmű, a megáradt folyó a fél falut veszélyezteti. Ipolyszögnél a 22-es számú főútra is kijött a víz, homokszákokkal próbálják a víz útját állni. A 22-es számú főút itt egy szakaszon 5-18 centiméteres vízben áll, a forgalmat egyelőre rendőri irányítás mellett engedik - tette hozzá Medvácz Lajos.
- Független Hírügynökség -

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!