Magyarország

2010.06.22. 05:05

Mától forgalomkorlátozás a Károly körúton

<p>Lezárják kedden hajnaltól a fővárosban az V. kerületi Károly körút páratlan oldalát, az Astoria és a Dohány utca közötti szakaszon. A Károly körút a Budapest Szíve Program részeként újul meg. A munka a vízművek közműkiváltásával kezdődik - közölte a Főpolgármesteri Hivatal sajtóirodája.</p>

Keddtől a forgalom irányonként egy-egy sávban, a Károly körút páros oldalán mehet. Ezen kívül a vízcsőépítés miatt várhatóan augusztus közepéig zárva lesz a Wesselényi és a Dob utca közötti szervizút is.

A történelmi belváros megújulását és forgalomcsillapítását célzó Budapest Szíve Program három eleméből egy, a "Belváros Új Főutcája" már elkészült. A program most a másik két fővárosi projekt kivitelezésével folytatódik: megújul a Károly körút és Március 15. tér is. Ezért a nyár folyamán mindkét helyszínen forgalmi terelésekre kell számítani.

Nagyrészét az Unió állja

A "Hídfőterek és Új Pesti Korzó" első üteme, azaz a Március 15. tér környezetének felújítása hétfőn kezdődött. A 2,2 milliárd forintos költségből 1,6 milliárd forint az uniós támogatás. A "Reprezentatív Kaputérség kiépítése" első üteme a Károly körúton 3,1 milliárd forintba kerül, ehhez csaknem 2,7 milliárd forintot ad az Unió. A beruházások során nemcsak a közterületek burkolata, a közparkok növényzete, az utcabútorok, a világítótestek és a közművek újulnak meg, hanem a közlekedési és a parkolási rend is módosul.

- Független Hírügynökség -

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!