Magyarország

2010.06.27. 19:25

Levágták 2 ujját egy arab férfinak Budapesten - RTL Híradó

<p>Származása miatt támadták meg az utcán - ezt állítja egy iraki fiatalember. Az eset múlt szombat éjjel történt Budapesten, egy szórakozóhely előtt - számolt be az RTL Híradó. A támadásban a fiú súlyosan megsérült, három ujját vágták meg egy késsel. A dulakodásban egy másik férfi is megsérült. A rendőrség gyanúsítottként hallgatta ki az arab fiatalembert, mert szerintük ő vette elő a kést.</p>

A 27 éves iraki fiatalember 3 éve él Magyarországon, hazájában üldözték, ezért kapott itt menedékjogot. Múlt szombaton egy belvárosi szórakozóhelyről jött ki levegőzni a barátjával, amikor állítása szerint három magyar fiatalember beléjük kötött. Néhány szót beszél magyarul, ezért azt is értette, amit a támadók mondtak neki. A fiatalember szerint a magyarok trágár szavakkal szidalmazták őket, és rasszista megjegyzéseket tettek rájuk.

A vitából dulakodás lett, és egy kés is előkerült. A külföldi szerint az egyik magyar vette elő. A keze akkor sérült meg, amikor ki akarta csavarni a kést a támadó kezéből. A kisujja egyik ujjpercét elveszítette, a gyűrűsujját a kórházban visszavarrták, de megsérült a középső ujja is.

Az iraki fiatalembert gyanúsítottként hallgatták ki a rendőrök. Győző Gábor, a Magyar Helsinki Bizottság ügyvédje elmondta, hogy védencét gyanúsították meg, hogy ő vette elő kést, és ő sértette meg a támadóját - majd a nyomozás fogja kideríteni, hogy ki mond igazat.

Azt nem tudni, hogy a magyar férfit gyanúsítják-e valamivel. Az RTL Híradó kereste a rendőrséget, de csak hétfőre ígértek tájékoztatást.

- Független Hírügynökség -

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!