Magyarország

2010.06.30. 17:05

Kalmár István az APEH új informatikai elnökhelyettese

<p>Kalmár Istvánt nevezte ki az APEH elnöke az adóhatóság informatikai elnökhelyettesévé szerdán - közölte a Független Hírügynökséggel az APEH.</p>

A posztot eddig Jacsó Tamás töltötte be, ő a jövőben a Számítástechnikai és Adóelszámolási Intézet főigazgatója lesz.

Vida Ildikó, az APEH új elnöke Kalmár Istvánt nevezete ki szerdán az adóhatóság informatikai elnök-helyettesévé. Az 59 éves szakember villamosmérnök, informatikus 1998 és 2000 között már dolgozott az adóhivatalban. Elnökhelyettesként hozzá tartozott az APEH informatikai rendszerének irányítása, valamint nyolc megyei igazgatóság adó- és járulékszakmai felügyelete. Nevéhez és ehhez az időszakhoz fűződik az APEH teljes informatikai rendszerének megújítása valamint a járulékintegráció.

Az adóhatóság közleménye szerint Kalmár István több fontos megbízatást töltött be állami és magáncégeknél. 2000-től 2002 júniusáig először a Magyar Posta Rt. Felügyelő Bizottságának elnöke, majd elnök-vezérigazgatója volt. Ebben az időszakban ő indította el az Elektronikus Közbeszerzést, a Diákhitel programot és tervezte meg a Magyar Posta új logisztikai központját. 2004-től tagja a Nemzeti Hírközlési és Informatikai Tanácsnak - olvasható az APEH szerdai közleményében.

Az APEH eddigi informatikai elnökhelyettese, Jacsó Tamás a jövőben az adóhivatal Számítástechnikai és Adóelszámolási Intézetének főigazgatói posztját tölti be. Az intézet igazgatója Lucza Vilmos marad.
- Független Hírügynökség -

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!