Magyarország

2010.06.24. 14:16

Fél focipályányi tízezrest vihet haza, aki megnyeri a lottóötöst

<p>Eléri a 3 milliárd forintos álomhatárt az ötöslottó fődíja szombaton, ezzel minden idők második legnagyobb lottónyereményét viheti el, aki eltalálja mind az öt számot.</p>

Már 27 hete nem volt telitalálatos szelvény, a rekordnyeremény pedig meglátszik a játékkedven is: a Szerencsejáték Zrt. becslései szerint várhatóan több mint hatmillió szelvényt töltenek ki országszerte ezen a héten, ami kétharmaddal több mint egy átlagos időszakban.

Egy fél focipályányi területet töltenének meg a tízezresek, ha a hárommilliárdos főnyereményt bankjegyenként egymás mellé raknánk. Ha egymásra tennénk, akkor húsznál is több focikapu-magasságot tennének ki a pénzoszlopok. Hosszában kirakva pedig a maratoni futás 42 kilométeres távját is meghaladná.

A Szerencsejáték Zrt. összesítése szerint a 3 milliárdos főnyereményen ezer jó minőségű vagy háromszáz luxuskategóriájú autót lehetne vásárolni. A nyertesnek a fődíjból kétszáz jó állapotú városi lakásra, vagy három-négyszáz vidéki családi házra is futná, de akár meghívhatná Magyarország teljes lakosságát egy korsó sörre. Ha pedig úgy dönt, hogy havi 300 ezer forintos életjáradék formájában venné fel a lottónyereményt, - a kamatokkal együtt - akkor ezer évig kellene élnie, hogy felélje a pénzt.
- Független Hírügynökség -

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!