Magyarország

2010.05.17. 13:51

VIHAR - Pécsett is lakókat kell kitelepíteni

<p>Megkezdték a vízzel elárasztott lakóépületek kiürítését Pécsett a Pipacs utcában, de arról még nincs információ, hogy hány családnak kell elhagynia otthonát - tudta meg a Független Hírügynökség a Baranya Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság megyei ügyeletén.</p>

Ezen a területen a nem megfelelően kitisztított vízelvezető árkok és csapadékelnyelő csatornák telítődtek vízzel, ami miatt az utcára bugyog vissza a csapadék.


Hasonló a helyzet a Gyöngy utcában is, ahol rövidesen megkezdődik az evakuálás. A baranyai megyeszékhely legmélyebben fekvő pontjain alakult ki még kritikus helyzet: a Verseny és a Kopács utcában folyamatosan szivattyúzni kell a vizet, amely lakóházakat fenyeget.

Délelőtt óta nem sokat javult a helyzet az Ágoston téren és a Vince utcában, ahol a Mecsekről lezúduló esővíz gyűlt össze. Itt az utat lezárták, ami a belváros keleti felének közlekedését nehezíti.

Pécsett egyébként egyszerre 21 helyen dolgoznak a tűzoltók, akikhez még a déli órákban is folyamatosan érkeznek bejelentések kidőlt fákról és elöntött pincékről.

A polgármesteri kabinetiroda közleménye szerint további csapadék várható, ezért a veszélyhelyzet a város több pontján hosszabb ideig fennállhat. A felázott földből a koros, nagyra nőtt fák könnyen kifordulhatnak, így az ilyen jellegű balesetekre is fel kell készülni. Aki teheti, maradjon otthon, hiszen a közlekedésben is fennakadások várhatók - tanácsolja a polgármesteri kabinetiroda.
- Független Hírügynökség -

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!